• SAVJETI

    Tuesday, January 24, 2017

    Kina obećana zemlja? Njemu je upropastila karijeru!

    Izgubio je mjesto prvog napadača u kineskom klubu, a Luiz Felipe Scolari ga nije uvrstio na listu igrača na koje računa za azijsku Ligu prvaka
    Nije sve u lovi, rekli bi oni koji ju imaju. Pa ipak, oni koji ju tek žele zaraditi spremni su na svakakve promjene. Na taj način razmišljao je i Jackson Martinez (30), nekad jedan od najatraktivnijih napadača na svijetu.







    Kolumbijac je odigrao tri briljantne sezone u Portu i u 90 ligaških nastupa zabio 67 golova. Nema nogometnog zaljubljenika koji nije čuo za njega, Martinez je bio pojam igrača koji će, nakon što ode iz Portugala, zablistati u jednoj od top 5 liga.
    Prvi je reagirao Milan, koji je sve dogovorio s Portom, klub je na službenim stranicama objavio da kolumbijski napadač dolazi na San Siro... No, onda je uslijedio šok. Kolumbijac se predomislio. U međuvremenu je stigla službena ponuda iz Atletico Madrida, a Martinez se u zadnji trenutak predomislio i otišao na Vicente Calderon.
    Ubrzo je saznao da je napravio pogrešku jer se u Madridu nije snašao. Diego Simeone ga je platio 37 milijuna eura, a on mu je vratio s tri gola u 22 nastupa. Bilo je jasno da tako neće moći, čak je i Fernando Torres igrao bolje od skupo plaćenog pojačanja.
    Kad je kineski Guangzhou Evergrande za Jacksona ponudio 42 milijuna eura, Diegu Simeoneu je, vjerojatno, bio drugi rođendan. Ne samo da se riješio napadača koji se nikako nije mogao uklopiti u njegovu igru nego je i zaradio na njemu!
    Jackson je danas pred pragom odlaska u neki od nižerazrednih klubova. Izgubio je mjesto prvog napadača u kineskom klubu, a Luiz Felipe Scolari ga nije uvrstio na listu igrača na koje računa za azijsku Ligu prvaka. Nevjerojatna stranputica u karijeri igrača koji zarađuje 12,5 milijuna eura godišnje i koji je, kada je prelazio u Kinu, srušio rekord transfera kineskih klubova.

    U samo godinu dana i igranja za finalista Lige prvaka došao je do četiri gola u kineskom prvenstvu i gubitku titule prvog napadača. Vrijednost mu je s 40 milijuna pala na samo devet. U godinu dana! Nije u šoldima sve...

    No comments:

    Post a Comment

    loading...
    loading...

    Fashion

    loading...

    Beauty

    Travel