• SAVJETI

    Monday, January 30, 2017

    Mama - frizerka ?!

    Jeste li ikada pokušali sami ošišati svoje dijete? Umjesto odlaska u frizerski salon, nepoznate tete koja nešto „čeprka“ po kosici, te dobronamjernih nepoznatih gospođa u salonu koje jedva čekaju štipnuti obraščić, pokušajte izvesti ovaj „umjetnički“ poduhvat u tišini i miru svoga doma. Maloj djeci će to biti mnogo ugodnije, a vi ćete uštedjeti i nešto novca.
     Evo šta vam je potrebno za šišanje djeteta kod kuće:

    • Oštre makaze
    • Češalj
    • Peškir
    • Boca/prskalica za vodu
    • Veliko ogledalo (nije neophodno, ali je korisno)
    Djeca počinju pokazivati interes za vlastitu frizuru od rane dobi i važno im je dopustiti da odaberu stil, ali da pri tome frizurica bude praktična za igru i primjerena djeci, bez šiški koje „upadaju“ u oči. Neka djeca se osjećaju nelagodno za vrijeme šišanja, dok druga jedva čekaju ovaj „poseban tretman“. Ako to obavlja mama, bit će zasigurno još prijatnije i zabavnije.
    Kako pripremiti djecu za šišanje kod kuće:
    1. Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti je da razgovarate sa svojim djetetom o tome što se događa za vrijeme šišanja. Pokažite djetetu sav pribor koji ćete koristiti, te mu objasnite kako ćete ga šišati, kako bi bilo spremno i manje nemirno.
    2. Prvo pokvasite kosu djetetu. Kada je kosa mokra, lakše ćete je počešljati i rezati, a tako ćete biti i mnogo precizniji. Kosu možete pokvasiti pomoću boce sa prskalicom.
    3. Prije nego napravite prvi potez makazama, odredite koju dužinu želite. Ako je kosa djeteta kovrčava, režite je tako da ostane malo duža, jer će se nakon sušenje podići.
    4. Nemojte žuriti. Režite malo po malo, dok ne dođete do željene dužine. Tako ćete izbjeći uobičajene greške, odnosno prekratke pramenove, zbog kojih se mora korigirati cijela frizura

    No comments:

    Post a Comment

    loading...
    loading...

    Fashion

    loading...

    Beauty

    Travel